Ляшко запевнив, що Україна до кінця червня отримає мільйон доз Pfizer
Getty Images

Україна отримала підтвердження від глобальної ініціативи з розподілу вакцин COVAX про виділення ще мільйона доз вакцини Pfizer.

Про це головний санлікар України Віктор Ляшко розповів в інтерв’ю програмі «Мокрик по живому».

«Ми отримали додатково підтвердження від глобальної ініціативи COVAX про виділення Україні ще майже одного мільйона доз вакцини Pfizer, яка буде поставлена траншами до кінця червня», — зазначив високопосадовець.

Чиновник нагадав, що вже незабаром у рамках COVAX Україна має отримати 117 тис. доз Pfizer. Однак Ляшко відмовився називати конкретну дату, оскільки «є велика кількість перемінних». За його словами, технічно вже все вирішено, і залежатиме від того, як ЮНІСЕФ привезе в Україну вакцину.

24 лютого в Україні стартувала вакцинація від COVID-19. Першим в українцем, який вакцинувався від COVID-19, став черкаський лікар-реаніматолог Євген Горенко.

Вакцинація відбуватиметься в чотири етапи. Вона триватиме з січня 2021 року по березень 2022 року. На першому етапі щепитимуть медпрацівників COVID-відділень, частину працівників екстреної медичної допомоги, жителів і працівників інтернатів та будинків для людей похилого віку, військовослужбовців ООС.

Chas News повідомляв, що Moderna і Pfizer очолили рейтинг інноваційних компаній

Стало відомо, коли до України надійде перша партія вакцини від Pfizer