Люди минулого могли плутати пеніси китів із морськими чудовиськами

Письменник-гуморист Джеймс Фелтон опублікував у Twitter допис про те, як могли з'явитися легенди про морських чудовиськ. Каже, що джерела він вивчав.

За величезних зміїв, ящерів з довгою шиєю та інших монстрів моряки могли приймати ереговані пеніси китів, які лежать на спині.

«Перші згадки про Кракена, смертоносне гігантське чудовисько, яке жадало людської плоті, сягають 1180 року, коли король Сверрир Норвезький написав, що побачив пеніс в морі», — стверджує комік.

За його словами, це свідчення згодом почало обростати моторошними подробицями, поки не з'явилася легенда про те, що Кракен забирає на дно цілі кораблі.

Цю легенду можна пояснити існуванням гігантських кальмарів, пише Фелтон.

Але, щоб розгадати таємницю міфічних морських зміїв, на думку коміка, слід звернутися до анатомії китів.

«Лауреат Шнобелівської премії Чарльз Пакстон в 2005 році вивчив повідомлення про морських зміїв, щоб знайти їм можливі пояснення. Порівнюючи старовинні зображення з сучасними фотографіями і описами, він прийшов до висновку, що деякі люди насправді розповідали про ерекцію китів», — заявив Фелтон.

Той факт, що люди бачили «хвіст змія» на достатньому віддаленні від його «тіла», говорить про спостереження не за одним збудженим китом, а за декількома, припускає автор.

Пеніси деяких видів китів нескладно прийняти за морських зміїв — вони можуть бути довжиною 1,8 м.

Розпусна історія іграшок: від кам'яних ділдо до секс-роботів