Люди в захисних масках мають більш привабливий вигляд — дослідження
Unsplash

Вчені з Університету Кардіффа у Великобританії заявили, що людей у захисних масках почали вважати більш привабливими.

Особливо симпатичними виглядають люди в хірургічних одноразових масках, повідомляє The Guardian.

Нові дані суперечать тому, що вчені стверджували до початку пандемії коронавірусу. Раніше людей в масках вважали менш привабливими. Дослідники припускають, що поширення цього медичного атрибута змінило людську психологію у ставленні до нього.

Першу частину свого дослідження вчені провели в лютому 2021 року. Групу з 43 жінок попросили оцінити чоловічі обличчя у тканинній та одноразовій масці, а також повністю відкритими. Учасницям опитування найбільше сподобалися люди в масках. 

Вчені кажуть, що закрита нижня частина обличчя більше не сприймається як символ хвороби. Також маски спрямовують увагу на очі, які можуть приваблювати більше людей.

Лютневе дослідження вже опубліковане, і вчені навіть встигли провести друге. Його ще не оприлюднили, але автори стверджують, що результати не змінилися.

Раніше Chas News писав, що вчені з Ізраїлю створили спеціальний калькулятор, за допомогою якого можна визначити ризик госпіталізації та смерті від коронавірусу для окремої людини.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Коронавірус може залишатися в організмі людини до 230 днів — дослідження