Майже 70% українців проти виборів президента під час війни — опитування

Переважна більшість українців (69%) вважають, що Зеленський має бути на посаді президента до кінця воєнного стану в Україні.

Про свідчать дані опитування КМІС, яке проводили упродовж 5-10 лютого 2024 року.

Водночас 15% людей вважають, що варто провести вибори (4% з них говорять про призупинення воєнного стану і 11% — за внесення змін до відповідних законів і проведення виборів під час воєнного стану). Ще 10% респондентів, що підтримують варіант, згідно з яким у травні 2024 року Зеленський складає свої повноваження і до обрання нового Президента його повноваження буде виконувати Голова Верховної Ради.

Серед тих, хто довіряє Зеленському, 87% кажуть, що він має бути на посаді до кінця війни. Серед тих, хто не довіряє, — 38% згодні, що він лишиться президентом до кінця війни, а 54% підтримують проведення виборів (з них 31% вважають за можливе проведення виборів, а 23% – про передання повноважень Голові Верховної Ради).

У всіх регіонах думки щодо проведення виборів під час війни приблизно на одному рівні.

Також результати опитування показали, 53% українців вважають, що Зеленський має брати участь у наступних виборах. У грудні 2023 року таких було 59%.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Головнокомандувачу ЗСУ Сирському довіряють 40% українців — опитування