Максим Донець. Що відомо про начальника Служби безпеки президента (фото)

Максим Донець, охоронець президента Володимира Зеленського, давно викликає цікавість в українців. Він супроводжує голову держави з самого початку його появи на посаді.

Про самого Максима Донця відомо не дуже багато. До 2019 року його регулярно помічали серед охорони олігарха Ігоря Коломойського та голови Волинської облради Ігоря Палиці.

Максим Донець із Коломойським

Максим Донець та Ігор Палиця

Поруч із Зеленським чоловік почав з'являтись на початку виборчої кампанії, а вже 29 травня 2019-го його призначили начальником Служби безпеки президента України.

Максим Донець та Володимир Зеленський: передвиборча кампанія 2019 року

Зеленський користування охороною олігарха пояснював тим, що його команда мала контракт з компанією, де працює Донець. Голова держави зазначав, що одним із компаньйонів в ній був Андрій Богдан, колишній голова Офісу президента України.

Максим Донець: біографія

Про життя Донця інформації мало. Йому 44 роки. Він народився у Кривому Розі Дніпропетровської області. Закінчив Криворізький економічний інститут Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана. За деякими даними, він одружений та має сина.

Видання «Цензор.НЕТ» у вересні 2022 року стверджувало, що Максим Донець захищатиме дисертацію на здобуття ступеня кандидата юридичних наук за темою «Адміністративно-правовий статус військовослужбовців (тілоохоронців) Управління державної охорони України».

Максим Донець: біографія

ЗМІ повідомляють, що у декларації за 2018 рік Донець зазначив, що житлом не володіє, але має право на проживання в гуртожитку військової частини, а також у двох батьківських квартирах у Вишгороді (Київська область). Також повідомлялось, що чоловік має машину Honda CRV 2011 року та заощадження розміром $10 тис.

Охоронець Зеленського особливо популярний в соцмережі TikTok. Сторінка із відео про нього має понад 178 тис. підписників, а самі ролики набирають мільйони переглядів.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Від Луганська до Херсона: хто такий генерал Андрій Ковальчук, який очолює оборону Півдня