Мальовниче містечко на Сицилії розпродає будинки від €1
Comune Castiglione

Влада італійського містечка Кастільоне-ді-Сицилія розпродає близько 900 занедбаних будинків за ціною, яка починається з €1.

Таким чином місцева влада хоче вдихнути нове життя громаді, чисельність якої скоротилася з 14 тис. мешканців до 3 тис. зараз, пише СNN.

Це не перший випадок, коли італійські містечка, чиї жителі залишають свої домівки та переїжджають, пропонують покинуті будинки за символічну плату.

Кастільоне-ді-Сицилія засновано ще у 403 році до н. е. Містечко є членом I Borghi Più Belli d'Italia — Асоціації найкрасивіших історичних міст Італії, а також відоме своїм вином. Розташовано воно на схилах вулкану Етна, його дороги викладені бруківкою з темної лавової скелі.

Comune Castiglione

Навколо розташовані соснові ліси, виноградники, а пагорби, що ведуть від вулкану до моря всіяні грецькими фортецями та візантійськими каплицями.

Із 900 будинків, що виставлені на продаж, майже половина є дуже старими та частково зруйнованими. Саме їх можна придбати за €1.

Ціна на решту — ті, що знаходяться в кращому стані, — стартує з €4-5 тис. Якщо попит перевищить пропозицію, проведуть аукціон.

Comune Castiglione

«Ми маємо величезну архітектурну спадщину. З часом багато людей виїхало, залишивши купу старих мальовничих будинків, багато з яких побудовані ще в епоху Відродження», — розповів Антоніно Камарда, мер міста.

Потенційні покупці будинків у Кастільоне-ді-Сицилія повинні надати план їхньої реконструкції і зробити ремонт протягом трьох років.

Comune Castiglione

На відміну від інших подібних схем, сплачувати депозит не потрібно. Проте від власників вимагають оформити  страховий поліс на суму 4000 євро. За словами мера міста, це коштуватиме власнику €100 євро на рік.

В Італії чоловік 15 років отримував зарплату, не ходячи на роботу