Мальта заборонила в’їзд туристам з України — навіть повністю вакцинованим проти COVID-19
Getty Images

Мальта включила Україну до «темно-червоного списку» країн за поширенням коронавірусу. Це означає, що українці не можуть подорожувати в країну з туристичною метою навіть за умови повної вакцинації.

Про це повідомляє міністерство охорони здоров’я Мальти.

Тепер в’їзд із «темно-червоних» країн до Мальти дозволяється лише у виняткових випадках — зокрема повернення громадян країни, возз’єднання з членом подружжя або сім’ї, усиновлення тощо. Але зробити це можна лише за погодженням МОЗ.

У такому разі мандрівники отримують спеціальний код, який потрібно ввести в онлайн-форму, що заповнюється перед поїздкою. Також треба мати негативний результат тесту на коронавірус і документ на підтвердження повного курсу вакцинації.

Після прибуття на Мальту подорожувальники, які не мають власного житла, повинні відбути 14-денну самоізоляцію у спеціально призначеному готелі, вартість перебування в якому становить €100 за ніч. У разі необхідності прибулих можуть зобов’язати зробити ПЛР-тест вартістю €120.

Зараз Україна перебуває у «зеленому» переліку країн, із яких в'їзд до Європейського Союзу дозволений без обмежень.

22 жовтня ЄС мав переглянути перелік, але зрештою рішення відтермінували на тиждень.

У Міністерстві закордонних справ попереджали, що Україну можуть вилучити з так званого зеленого списку, якщо ситуація з коронавірусом погіршиться.

Pfizer арештовуватиме активи тих країн, які порушуватимуть договір про постачання вакцини