Маріуполь зараз: що відбувається у місті 11 травня
Маріупольська міська рада

Окупанти досі перебувають в зруйнованому Маріуполі та продовжують штурмувати завод «Азовсталь», де обороняються українські захисники. У місті без засобів до існування залишаються десятки тисяч людей.

Chas News розповідає, що відбувається в Маріуполі у середу, 11 травня.

17:59. Петро Андрющенко, радник мера Маріуполя, опублікував відео «Азовсталі» після чергового обстрілу.

15:06 Папа Римський зустрівся із двома дружинами бійців полку «Азов», які зараз обороняються в Маріуполі, Катериною Прокопенко та Юлією Федосяк. Вони передали понтифіку листи та кілька фото.

14:21 Омбудсмен Людмила Денісова заявила, що окупанти знищили другий військовий підземний шпиталь на «Азовсталі». Це сталося два дні тому, внаслідок удару загинули 10 людей, поранення отримали військові та цивільні.

Медики змушені проводити ампутації кінцівок навіть при легких пораненнях через відсутність медикаментів та стерильних перев’язувальних матеріалів.

12:28 Полк «Азов» повідомив про 38 авіанальотів на завод «Азовсталь», з них чотири на стратегічних бомбардувальниках.

11:29 Бійці полку Нацгвардії «Азов», які захищають Маріуполь, упевнені, що є військовий спосіб визволити оборонців заводу «Азовсталь». Про це в інтерв'ю Sky News заявив боєць Ілля Самойленко.

11:14 Мер Маріуполя Вадим Бойченко заявив, що до кінця року в місті від хвороб та жахливих умов життя можуть померти понад 10 тис. людей. Смертність зросте в рази серед вразливих категорій населення.

09:11 Національна спілка журналістів України повідомила, що понад 80 медійників виїхали з Маріуполя протягом березня-квітня. Більшість перебуває на території України. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.