Маріуполь зараз: що відбувається у місті 13 травня

Російські загарбники, які перебувають у зруйнованому Маріуполі продовжують штурмувати завод «Азовсталь», де тримають оборону українські захисники. 

Окупанти перетворили місто на середньовічне гетто, знущаються над місцевими жителями, посилюють заходи фільтрації і впровадили інформаційну блокаду.

У місті без засобів до існування залишаються сотні тисяч людей.

Chas News розповідає, що відбувається в Маріуполі у п'ятницю, 13 травня.

12:58. Президенти  Леонід Кучма, Віктор Ющенко, Петро Порошенко закликали  світ врятувати захисників «Азовсталі». Своє звернення вони адресували до держав-членів Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки та Канади, Китаю, Туреччини та інших, а також до ООН.

Лист Кучми Ющенко та Порошенко

12:36 Над звільненням захисником Маріуполя з обложеного заводу «Азовсталь» працюють треті країни: Ізраїль, Туреччина і Швейцарія, заявив Володимир Зеленський.

12:15 Перебіг переговорів з росією, роль Італії як посередника, кроки для евакуації поранених з «Азовсталі». Володимир Зеленський — про ці та інші питання в інтерв’ю для проєкту Porta a Porta італійського телеканалу Rai 1.

11:42 З початку війни Вінниця прийняла більше 10 тис. маріупольців. 13 травня Вадим Бойченко, мер Маріуполя разом з Сергієм Маргуновим, очільником Вінниці відвідали Прозорий офіс, де надаються соцпослуги та проходить реєстрація вимушено переміщених осіб. 

11:32 Упродовж усієї ночі 13 травня російські окупанти обстрілювали з артилерії й авіації територію «Азовсталі». Наразі триває штурм меткомбінату російської піхоти на бронетехніці, повідомляє Святослав Паламар, позивний «Калина», заступник командира полку «Азов» у коментарі для УП.

11:00 13 травня, з 10.00 до 15.00 відкрито зелений гуманітарний коридор для громадян, яким потрібно проїхати на тимчасово окуповані території в районі Василівки. Про це повідомила Запорізька ВДА. 

08:36 Окупанти під прикриттям обстрілів намагаються по землі прорватись в середениу заводу. Ситуація день на день стає складнішою. 

08:25 В Маріуполі місцями з’явилась вода та частково — електрика, пише Петро Андрющенко, радник мера Маріуполя.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Головні новини про війну в Україні. 13 травня. ОНЛАЙН