Маріуполь зараз: що відбувається у місті 14 травня

Російські загарбники, які перебувають у зруйнованому Маріуполі продовжують штурмувати завод «Азовсталь», де тримають оборону українські захисники. 

Окупанти перетворили місто на середньовічне гетто, знущаються над місцевими жителями, посилюють заходи фільтрації і впровадили інформаційну блокаду.

У місті без засобів до існування залишаються від 150-170 тис. людей.

Chas News розповідає, що відбувається в Маріуполі у суботу, 14 травня.

18:02 Величезну колону автівок з Маріуполя (від 500 до 1000 автівок) пропустили до Запоріжжя після трьох днів очікувань.

17:23 Боєць із позивним Поліція заявив в ефірі телемарафону, що близько 600 поранених захисників Маріуполя перебувають в жахливих умовах на «Азовсталі». За його словами, у шпиталі панує антисанітарія, а люди з важкими травмами змушені лежати просто на підлозі.

15:53 Попри щоденний графік роботи кількість трупів зростає кожного дня. Ті маріупольці, які бажають пришвидшити процес, везуть тіла загиблих в Мангуш на подібну процедуру.

За хабар, від 10 до 25 тис. грн. колаборанти в Мангуші швидко дають довідку і потім відбувається поховання у братській могилі. Про це повідомляє Петро Андрющенко, радник мера Маріуполя.

14:20 Російські окупанти у Сімферополі організували виставку фотографій із зруйнованого Маріуполя. 

У текстовому описі під кожним фото рашисти звинувачують українську армію у знищенні міста, пише Тарас Березовець, український політолог.

13:49 Родичі захисників «Азовсталі» на пресконференції 14 травня закликали Китай допомогти з екстракцією українських військових із Маріуполя. 

12:24 Депутати Маріупольської міської ради звернулись до МЗС з проханням задіяти всі міжнародні інструменти заради порятунку українських військових, які тримають оборону території «Азовсталь.

11:22 Українські прикордонники з «Азовсталі», які перебувають в нереально складних умовах продовжують захищати Маріуполь. І попри усі складнощі вони знаходять сили посміхатись і займатись звичними справами. 

10:59 Україна веде перемовини про евакуацію 60 людей з оточеної «Азовсталі» в Маріуполі, яку продовжують обороняти українські захисники. Про це Ірина Верещук, віцепрем'єр — міністер з питань реінтеграції тимчасовово окупованих територій розповіла Суспільному.

09:45 Про гуманітарну ситуацію в Маріуполі. Близько 150-170 тисяч маріупольців залишаються заручниками окупаційної влади у місті, де є проблема з питною водою, їжею та грошима.

09:29 Російські військові продовжують атакувати захисників Маріуполя. Ворог проводить атаки як з неба, так і з землі, повідомляє Петро Андрющенко, радник мера Маріуполя.

08:53 З початку повномасштабного військового вторгнення росії українські військові у Маріуполі знищили 6 тис. окупантів і одного генерала, заявив Святослав Паламар, заступник командира полку «Азов».

За його словами, росіяни залучили до боїв за Маріуполь близько 14 тис. військових. Також у боях за Маріуполь брали участь бойовики ПВК Вагнера, інші найманці, спецпідрозділи, а також тактична та стратегічна авіація.

Українським військовим вдалося у місті знищити близько 78 танків, понад 100 одиниць бронетехніки та одного генерала.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.