Маріуполь зараз: що відбувається у місті 18 травня

З початку повномасштабного вторгнення рф місто Маріуполь ледь не найбільше страждає від удару окупантів. Загарбники продовжують руйнувати місто та перетворювати життя місцевих на середньовіччя. Вони знущаються над жителями, посилюють заходи фільтрації і надалі викрадають людей в рф.

Chas News розповідає, що відбувається в Маріуполі у середу, 18 травня.

14:57 Маріупольська міська рада повідомила, що російські окупанти намагаються відновити роботу морського порту, щоб вивезти та продати зерно, металопродукцію і глину на мільйони доларів.

13:14 Рф визнає неспроможність відновити промисловий потенціал Маріуполя. Зокрема, пропагандистське видання «РИА Новости» пише, що ватажок так званої «ДНР» заявив, що спільно з «допомогою від росії» хочуть відновити місто з «акцентом на курортний бізнес»,  а замість «Азовсталі» зробити технопарк або паркову зону.

12:40 За минулу добу з Маріуполя вивезли до фільтраційного табору с. Безимяне Новоазовського району 539 людей, серед них 55 дітей. Звідти людей зі списків планують депортувати в росію.

12:35 Спроби окупантів відновити водопостачання у Маріуполі можуть обернутися справжньою екологічною катастрофою, повідомляє міськрада Маріуполя.

Без повноцінних систем водовідведення це призведе до масового виливу каналізаційних вод на вулиці міста, що у свою чергу спричинить зростання інфекційних захворювань серед населення.

11:47 Основний контроль в місті від імені окупаційного корпусу здійснюють «волонтери» з росії. В тому числі вони керують фільтрацією маріупольців. На відео радника мера міста показали, як насправді ті, хто несуть «русский мир» спілкуються з місцевими.

11:11 Російські окупанти зруйнували маріупольську синагогу.

«Як і німці під час Другої світової війни, вони також руйнують будівлі єврейської громади», — повідомили у міськраді.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.