Маріуполю загрожує спалах холери — британська розвідка

Росія не змогла забезпечити у необхідному обсязі надання базових комунальних послуг населенню окупованих територій. Про це йдеться у новому зведенні британської розвідки.

«Доступ до чистої питної води не є постійним, телефонний та інтернет-зв’язок продовжують працювати з великими перебоями», — йдеться у звіті.

Відзначається, що у Херсоні, ймовірно, гостро постала проблема нестачі ліків, а Маріуполю загрожує спалах холери. Одиничні випадки захворювання реєструються з травня.

В Міноборони Британії нагадали, що Україна пережила велику епідемію холери в 1995 році і з того часу періодично спостерігалися невеликі спалахи, особливо на узбережжі Азовського моря.

«Медичні служби у Маріуполі, ймовірно, вже близькі до колапсу: великий спалах холери у Маріуполі ще більше загострить ситуацію», — відзначають у розвідці.

У звіті також повідомляється, що у Сєвєродонецьку росія знову контролює більшу частину міста, проте її війська досягли незначного успіху у спробах оточити більші території з півдня та півночі.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Холера в Маріуполі: росія все знала ще 40 днів тому, але нічого не робила