Марʼяна Безугла заявила, що залишиться у фракції «Слуга народу»: як вона це пояснила

Народна депутатка Мар’яна Безугла заявила, що залишиться у фракції «Слуга Народу».

Про це вона написала у Facebook.

«Вирішила залишитися у фракції СН, щоб не підводити президента у важкі часи. Можна було б скандалити, вимагати, щоб одну саме мене відпустили, але навіщо. Якщо просять не хитати й так складну ситуацію. Не все, далеко не все, подобається, але спробую покращити, що в моїх силах»,— написала Безугла.

Водночас вона наголосила, що в партію «Слуга Народу» не збирається повертатися.

Що передувало

11 січня 2024 року Марʼяна Безугла написала заяву про вихід з фракції та партії «Слуга народу». Тоді вона зазначила, що «слабка фракція та партія у війну їй не потрібні».

Це трапилось на тлі скандалу, повʼязаного з дописами Безуглої у Facebook, які стосувалися колишнього головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного (нардепка, зокрема, писала, що Залужний не надав плану війни на 2024 рік, тому військове керівництво України «має піти»). Безуглу також хотіли відкликати з посади заступника голови комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки.

6 лютого Безугла заявила, що її виключили з партії «Слуга народу» — заяву на вихід задовольнила голова партії Олена Шуляк. При цьому станом на кінець березня президія Верховної Ради так і не отримала заяви депутатки про вихід із фракції «Слуга народу», повідомив нардеп Ярослав Железняк.

Сама Безугла стверджувала, що її «формально не відпускають».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Після війни 45% українців довірили б владу політсилі з військових — опитування