Маск став багатшим за Цукерберга. Новий рейтинг найзаможніших людей світу

В останній день літа американський бізнесмен Ілон Маск піднявся на третю сходинку рейтингу найбагатших людей світу, який складає Bloomberg.

Маск випередив у рейтингу співзасновника Facebook Марка Цукерберга ($110,8 млрд). Зараз статок Маска оцінюється в $115,4 млрд. За рік він збільшився на $87,8 млрд. Це стало можливим завдяки тому, що акції компанії Маска Tesla в 2020-м зросли на 500%. Видання пише, що в акції Tesla активно інвестували під час карантинних обмежень на ринку. Зараз ринкова вартість Tesla становить $464 млрд і перевищує вартість гіганта роздрібної торгівлі Walmart — найбільшої компанії в США по виручці.

Лідирувати в рейтингу багатіїв продовжує бізнесмен Джефф Безос, його статок — $ 202 млрд. А його колишня дружина Маккензі Скотт вважається найбагатшою жінкою світу. Після розлучення з Безосом вона отримала 4% акцій Amazon. І тепер її статок Bloomberg оцінює в $66,4 млрд.

Перша п'ятірка найбагатших людей світу виглядає так:

  1. Джефф Безос (США, Amazon) — $202 млрд
  2. Білл Гейтс (США, Microsoft) — $125 млрд
  3. Ілон Маск (США, Tesla і SpaceX) — $115,4 млрд
  4. Марк Цукерберг (США, Facebook) —- $110,8 млрд
  5. Бернар Арно (Франція, Louis Vuitton Mot Hennessy) — $85,7 млрд

Видання також зазначає, що зростання статків найбагатших бізнесменів різко контрастує із загальним станом світової економіки. І нагадує, що через пандемію COVID-19 зростання різко сповільнилося, споживчий попит впав і компанії звільнили мільйони працівників. "Основний тягар економічних проблем несуть на собі молоді та низькооплачувані працівники, чиї робочі місця найбільш вразливі під час пандемії коронавируса", — констатують експерти.

На це перед виборами в США роблять акцент деякі політики. Наприклад, сенатор Берні Сандерс представив законопроект про оподаткування «надзвичайного приросту багатства» під час пандемії.