Маск у 2022 році зірвав атаку дронів на російський флот у Криму — CNN

Глава Space X Ілон Маск у 2022 році таємно наказав відключити мережу Starlink біля Криму, щоб зірвати атаку України на флот рф.

Це стверджується у біографічній книзі «Ілон Маск» Волтера Айзексона, повідомляє CNN.

За словами автора, бізнесмен мав «екзистенційний страх», що війна стане ще більш масштабною. Він побоювався, що рф може відповісти на атаку ядерною зброєю, тому обмежив використання Starlink в українських військових операціях.

Так, українські підводні дрони, які прямували до російського флоту, втратили звʼязок і не змогли влучити.

«Starlink не був призначений для участі у війнах. Це було зроблено для того, щоб люди могли дивитися Netflix, розслаблятися, підключатися до інтернету в школі та робити добрі мирні справи, а не завдавати ударів дронами», — заявив Маск.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров простив бізнесмена відновити супутниковий зв’язок, але він відмовив. Маск був переконаний, що Україна «заходить занадто далеко і може зазнати стратегічної поразки». Втім, 1 червня Пентагон домовився з компанією SpaceX про постачання Україні Starlink, які Маск не зможе відключити.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росія використовує секретну зброю проти Starlink в Україні — ЗМІ