Масована ракетна атака по Україні 8 січня: що відомо про наслідки (оновлено)

Уранці 8 січня російські окупанти завдали масованого ракетного удару по Україні. Повітряні Сили повідомляли про пуски ракет Х-101/555 та «Кинджалів». Вибухи лунали у Дніпрі, Запоріжжі, Кривому Розі, Харкові та на Хмельниччині.

Обстріл Харкова 

По Харкову росіяни завдали щонайменше чотири удари, розповіли в ОВА.

Пошкоджень зазнало підприємство та навчальний заклад, зайнялася пожежа. 53-річна жінка зазнала поранень, її госпіталізували у легкому стані.

Водночас у Змієві на Харківщині є влучання у приватний будинок. З-під завалів врятували 90- та 60-річних чоловіків. Ще одна жінка залишається під руїнами. На місці продовжують працювати відповідні служби.

Обстріл Запоріжжя 

У Запоріжжі загалом пролунало п’ять вибухів, повідомили в ОВА. Ракети поцілили у житлові райони — на відкриті території та поруч із будинками.

Постраждали чоловік та жінка, інформація уточнюється. На місцях ударів працюють оперативні та рятувальні служби.

Оновлено 10:03

Кількість постраждалих у Запоріжжі зросла до чотирьох: одна людина у важкому стані, одна у середньому, їх госпіталізовано. Ще двоє людей знаходяться у легкому стані, вони від госпіталізації відмовилися.

Наразі відомо, що внаслідок атаки вибито вікна в девʼяти багатоповерхових будинках та пошкоджено шість будинків приватного сектору.

Обстріл Кривого Рогу

Глава військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул підтвердив, що окупанти атакували місто ракетами. Але подробиць щодо наслідків не надавав.

Місцеві ЗМІ повідомляють про влучання у торговельний центр.

Обстріл Хмельниччини

На Хмельниччині пролунало щонайменше 6 вибухів, повідомили в ОВА.

Зараз на місцях ударів працюють оперативні та рятувальні служби.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустить.

Карта бойових дій в Україні станом на 8 січня