Масована ракетна атака: що відомо про вибухи у Києві та інших містах (оновлюється)

Вночі на 29 грудня росія розпочала масовану ракетну атаку на українські міста. За даними Повітряних сил, ворог застосовує крилаті та балістичні ракети.

До обстрілу були залучені стратегічні ракетоносці Ту-95МС, які злетіли з аеродрому «Оленья» (Мурманська область).

Ракетна атака ще триває

Харків

Ворог двічі атакував місто — близько 6:15 та 7:30, повідомив голова ОВА Олег Синєгубов. Перший раз було зафіксовано близько 10 ударів. Тип озброєння поки уточнюється. Попередньо обійшлося без постраждалих, інформація щодо руйнувань встановлюється.

Близько 8:00 місто зазнало третої ракетної атаки.

Станом на 8:35 внаслідок ударів окупантів по Харкову одна людина загинула, чоловік близько 35 років. Вісім осіб отримали поранення, медики надають допомогу на місці. 

Зафіксовані пошкодження цивільної інфраструктури міста: медична установа, склади, цивільні підприємтсва. Дані уточнюються.

Конотоп

Вранці ворог завдав ракетного удару по Конотопу Сумської області, повідомили в ОВА. Внаслідок обстрілу травмовано три людини, пошкоджено багатоквартирний будинок, станцію технічного обслуговування авто. Сталось загорання автомобіля.

Дніпро

Вранці вибухи також чули у Дніпрі. Голова ОВА Сергій Лисак закликав зберігати інформаційну тишу та пообіцяв розповісти подробиці після відбою повітряної тривоги.

У Дніпрі горить один з торговельних центрів міста, повідомляє Суспільне.

Мер Борис Філатов пише про загиблих та поранених.

Також у Новомосковську на Дніпропетровщині є пошкодження житлової інфраструктури та поранені внаслідок ранкових обстрілів, проінформував міський голова Сергій Рєзнік. 

Київ

В КМДА повідомили про роботу ППО у столиці.

В Святошинському районі Києва, попередньо, падіння уламків.  Попередньо, є загоряння житлового багатоповерхового будинку, повідомили в КМВА. Інформація щодо руйнувань уточнюється.

У Подільському районі палає складське приміщення, повідомив мер Віталій Кличко.

Наразі 5 постраждалих у столиці. У Подільському районі двом чоловікам медики надали допомогу на місці. Одного постраждалого госпіталізували в Святошинському районі та двох - у Шевченківськом. Також вибухом пошкоджена будівля станції метро «Лукʼянівська».

Пошкодження загалом зафіксували у чотирьох районах, постраждали сім людей.

Львів

Львівська ОВА повідомила, що, за попередньою інформацією, є влучання у житловий будинок у Львові. Є постраждалі.

В одному з ліцеїв міста почалася пожежа. Ймовірно – через падіння уламків ракети.

Через ракетний удар одна людина загинула, троє поранених, повідомив голова ОВА Максим Козицький.

Одеса

ЗМІ повідомляють про пошкодження багатоповерхівок у місті

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Карта бойових дій в Україні станом на 29 грудня