Масований ракетний обстріл України 7 лютого: які міста атакував ворог (оновлюється)

Зранку 7 лютого росія завдала нового масованого ракетного удару по Україні. Близько десяти бомбардувальників Ту-95МС запустили крилаті ракети по Україні, також удару ракетами Х-22 завдали бомбардувальники Ту-22М3. 

Вночі рф також запускала по Україні десятки «шахедів».

Близько 6 години ранку ракети залетіли в Україну зі сходу та півдня кількома хвилями, по всій країні увімкнули повітряну тривогу.

Ще одна група ракет залетіла в Україну близько 7.40 ранку з напрямку Курська та півдня.

Обстріл Львівщини 

Зранку частина ракет дісталась Львівської області, заявили Повітряні сили. Спочатку вони наблизились до кордону з Польщею.

О 7.15 одна з ракет попрямувала до Львова. Потім крилаті ракети почали маневрувати на перехресті Львівської, Тернопільської та Івано-Франківської областей.

Згодом керівник Львівської ОВА Максим Козицький написав про вибухи у Дрогобичі.

О 9:13 очільник львівської ОВА заявив, що ворог влучив у промисловий об'єкт, будівля частково зруйнована. На площі близько 300 м² триває пожежа. Інформації про постраждалих чи загиблих немає.

Обстріл Харківщини

Вранці у середу, 7 лютого, російська армія обстріляла Харків та область. Відомо про щонайменше чотири удари по Харківщині.

Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

За попередньою інформацією, зафіксовані влучання у Слобідському районі Харкова. Є пошкодження нежитлової інфраструктури. Легкі ушкодження отримала 52-річна жінка, заявив голова Харківської ОВА.

Обстріл Києва

Близько 7 години ранку частина ракет таки долетіла до Києва і Повітряні сили повідомили про роботу ППО біля столиці. У столиці також почались вибухи.

О 7.41 по Києву вдарила балістична ракета, повідомили Повітряні сили. У столиці прогримів потужний вибух, частково зникло світло.

Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що вибух стався у у Дніпровському районі столиці. Внаслідок ворожої атаки уламками ракети в столиці пошкоджені дві високовольтних лінії. Частина споживачів на лівому березі наразі без електроенергії. Троє людей постраждалоОбом медики надали допомогу на місці.

О 8:18 Кличко повідомив, що у Голосіївському районі, попередньо, загоряння у багатоквартирному будинку, палають автівки та приміщення СТО. Рятувальники вже прямують на місце.

Також пошкоджено магістраль теплопостачання на лівому березі столиці. Фахівці зʼясовують масштаби і невідкладно розпочнуть ремонтні роботи, заявив мер.

Оновлено 10:03 Внаслідок ворожої атаки постраждало 13 людей, пише Кличко. 10 з них, в тому числі вагітну жінку, госпіталізували у Голосіївському районі. Троє людей постраждали у Дніпровському районі. Двох із них госпіталізували, одному медики надали допомогу на місці.

Обстріл Миколаїва

Миколаїв зранку також зазнав ракетного удару та нальоту «шахедів», є влучання у житлові будинки.

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич повідомив, що від атаки постраждало близько 20 будинків.

«Є пошкоджені житлові будинки. Близько 20 з них — без дахів. — зазначив він. — Пошкодження газових і водопровідних мереж — комунальники вже ліквідовують», йдеться у повідомленні.

Декілька людей отримали поранення, одна людина госпіталізована. Згодом Сенкевич повідомив, що чоловік, якого госпіталізували після обстрілу, помер у реанімації. У нього були важкі мінно-вибухова та черепно-мозкова травма.

Обстріл Дніпропетровщини

Минулої ночі гучно було і на Дніпропетровщині, розповів голова ОВА Сергій Лисак. Уночі ворог спрямував кілька безпілотників на Новомосковський район. Українські військові збили два «шахеди».

Через падіння уламків і влучання решти дронів є руйнування на території комунального підприємства. Пошкоджені будівлі й авто. Виникла пожежа, яку рятувальники оперативно загасили. Минулося без постраждалих.

Нагадаємо, останнього разу росія завдавала комбінованого ракетного удару по Україні 23 січня. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Стало відомо, у скільки росіянам обходяться іранські «шахеди»