Масований ракетний обстріл України: ворог атакував обʼєкти енергоінфраструктури у семи областях

В ніч на 8 травня окупанти масовано обстріляли Україну. Російські війська поцілили понад 50 ракетами і більш як 20 «шахедами» по енергетичним та цивільним обʼєктам Київщини, Полтавщини, Кіровоградщини, Запоріжжі, Івано-Франківщини, Вінниччини та Львівщини, повідомив президент України Володимир Зеленський.

У Київській області є влучення по ЛЕП, пошкоджені приватні будинки.

У Броварах поранені 62-річна жінка і 34-річний чоловік.

«Двох постраждалих — жінку та чоловіка з численними пораненнями кінцівок та осколковими пораненнями доставили до лікарні. Потерпілим надається вся необхідна невідкладна допомога», — заявив голова Київської ОВА Руслан Кравченко.

На Полтавщині внаслідок удвру дрона пошкоджено об’єкт енергетичної інфраструктури, постраждалих немає, повідомив Філіп Пронін, керівник обласної військової адміністрації.

У Кіровоградській області росіяни обстріляли енергетичний об'єкт, пошкоджено будинки, поранено 8-річну дитину, повідомив Андрій Райкович, голова Кіровоградської ОВА.

На Львівщині ворог атакував два обʼєкти критичної енергетичної інфраструктури, повідомив Максим Козицький, очільник Львівської ОВА. На щастя, обійшлося без жертв і постраждалих.

У Запоріжжі є влучання по критичній та цивільній інфраструктурі, на щастя, обійшлося без жертв і постраждалих, повідомив Іван Федоров, голова Запорізької ОВА.

За даними моніторингових груп, Україну вночі атакували крилаті ракети Х-101/555, запущені зі щонайменше чотирьох бомбардувальників Ту-95 з району Саратовської області рф, крилаті ракети «Калібр», запущені, ймовірно, з підводного човна в акваторії Чорного моря, керовані авіаційні крилаті ракети Х-59/69 з бортів Су-34/Су-35, балістичні ракети «Іскандер-М» або С-400, а також Shahed.

Район міста Стрий, що на Львівщині, атакували двома хвилями — вночі і о 06:30, коли в бік міста винищувач МіГ-31К запустив аеробалістичну ракету Х-47м2 «Кинджал».

Міністр енергетики України Герман Галущенко повідомив, що вночі росіяни ракетами й дронами атакували обʼєкти генерації та передачі електроенергії у Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській та Вінницькій областях.

В «Укренерго» уточнили, що пошкоджень зазнали обʼєкти генерації й обладнання на одному з обʼєктів «Укренерго» у центральному регіоні.

Інші наслідки уточнюють, аварійно-відновлювальні роботи вже розпочали.

Галущенко наголосив на необхідності відповідального споживання вранці та ввечері.

В ДТЕК повідомили, що російські війська обстріляли три українські теплоелектростанції. Обладнання станцій пошкоджене.

«Серйозно пошкоджено обладнання. Енергетики в ці хвилини працюють над ліквідацією наслідків атаки», — йдеться у повідомленні.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росія випустила по Україні 50 ракет з КНДР — Офіс Генпрокурора