Масштабні повені у західній Європі. Число жертв зросло до 90, понад тисячу осіб зникли безвісти
Getty Images

Число жертв повеней, викликаних аномальними опадами на заході Європи, зокрема, в Німеччині та Бельгії, перевищило 90 осіб, 1,3 тисячі осіб вважаються зниклими безвісти.

Про це повідомляє France 24.

Негода обрушилися на захід Німеччини ще у вівторок ввечері, в ніч на четвер ситуація значно погіршилася. Хаос приніс буревій «Бернд». Повені охопили також Бельгію, Нідерланди та Францію.

Люди були змушені чекати рятувальників на дахах своїх будинків. Для порятунку постраждалих були задіяні вертольоти.

Німецькі служби екстреної допомоги повідомили в п'ятницю щонайменше про 81 загиблих на заході країни.

Сотні людей зникли безвісти в федеральних землях Північний Рейн-Вестфалія та Рейнланд-Пфальц.

Число загиблих може зрости.

У районі Арвайлер не працює мобільний зв'язок. Влада продовжує сподіватися, що зниклі безвісти просто не можуть проінформувати про своє місцезнаходження.

Близько тисячі солдатів наразі задіяні для допомоги в рятувальних операціях і розчищення сміття в постраждалих містах і селах.

Внаслідок масштабних повеней велика кількість будинків знаходяться під водою, всюди можна побачити перевернуті машини і викорчувані дерева, а деякі райони повністю були відрізані від зовнішнього світу.

У сусідній Бельгії, за попередніми даними, зафіксовано не менше 12 загиблих, п'ятеро осіб вважаються зниклими без вести.

У Валлонії без електрики знаходяться близько 21 тис. осіб. Відзначається, що через негоду на півдні країни протягом п'ятниці не очікується відновлення руху поїздів.