Мавпяча віспа: Прайд на Гран-Канарії, де було 80 тис. людей, міг стати причиною спалаху

Прайд на Гран-Канарії який тривав з 5 до 15 травня може бути пов’язаний з численними випадками виявлення мавпячої віспи.

У заході взяли участь близько 80 тис. осіб, в тому числі з Європи, де продовжують фіксувати інфікування. Про це пише видання Daily Mail.

Тепер служба охорони здоров'я Канарських островів розслідує будь-які зв'язки між представниками ЛГБТ-спільноти на заході.

«Серед приблизно 30 осіб, що діагностували у Мадриді, є багато тих, хто був присутній на заході, хоча поки неможливо дізнатися, чи є один із них нульовим пацієнтом цього спалаху, чи всі вони були інфіковані там», — заявило джерело виданню El Pais.

На Канарських островах є два передбачувані випадки захворювання на чоловіків, один з яких пов'язаний з фестивалем ЛГБТ.

Втім, експерти стверджують, що немає доказів того, що останній спалах передається статевим шляхом, а не просто передається між людьми, які знаходилися в безпосередній близькості один від одного.

Також дослідження показали, що вірус почав циркулювати в іспанській столиці у другій половині квітня, хоча інфікувань виявили 7 та 8 травня. Іспанська влада також розслідує підтверджені випадки віспи мавп, пов'язаних із сауною.

Як пише видання, провідний британський лікар очікує «значне зростання» випадків віспи мавп у Британії в найближчі кілька тижнів, тому що в країні було зареєстровано 20 випадків, тоді як в Європі вже зафіксували понад більше 100 інфікувань.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

ВООЗ терміново скликає нараду з приводу віспи мавп. Тепер до війни додасться ще й чергова пандемія?