Медведчук фігурує у справі про втручання росії у вибори США  — The New York Times

Звинувачений у державній зраді і схоплений в Україні після втечі з-під домашнього арешту Віктор Медведчук фігурував в американському розслідуванні про втручання росії у вибори президента США через зв'язки з Полом Манафортом, який очолював виборчу кампанію Дональда Трампа.

Про це повідомляє видання «The New York Times». 

Кум путіна Медведчук на шпальтах американського видання сплив як «впливова фігура в Україні з потенційними знаннями про втручання Росії у вибори в Сполучених Штатах, хоча протягом багатьох років він рішуче заперечував це».

Медведчук є близькою довіреною особою президента росії володимира путіна, а також був клієнтом республіканського політичного консультанта Пола Манафорта.

Видання зазначає, що Медведчук пов’язаний з низкою фінансових та політичних інтриг навколо операцій кремля з метою впливу на політику в іноземних країнах.

Зокрема, Медведчука пов'язують із російським втручанням у вибори у США через зв’язки з Полом Манафортом. Він не відігравав головну роль у звіті спеціального прокурора або в двох федеральних процесах над Манафортом.

Чим відомий Пол Манафорт

Перш ніж стати главою президентської кампанії Трампа у 2016 році, Пол Манафорт протягом десяти років працював консультантом для політиків в Україні, орієнтованих на росію, включаючи партію «Опозиційний блок», в якій Медведчук був однією з трьох провідних фігур.

Манафорт перестав очолювати штаб Трампа після того, як в Україні опублікували записи "чорної бухгалтерії" Віктора Януковича, що свідчать про виплату політтехнологу $12,7 млн.

У 2018 році Манафорта звинуватили у змові проти США, а також відмиванні грошей, незаконному лобіюванні, змові з метою запобігти правосуддю та спробам чинити тиск на свідків.

Згодом йому присудили 7,5 років ув'язнення.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Як і де спіймали Медведчука. Голова СБУ розповів про зірвані плани ФСБ