Мексика й Фінляндія повідомили про дві побічні реакції на вакцину Pfizer і Biontech
UN

До Агентства з безпеки та розвитку в галузі фармацевтики Fimea у Фінляндії надійшла перша заявка про побічну реакцію на вакцину від коронавірусу.

Про це повідомляє портал телерадіомовлення Фінляндії Yle.

Головний лікар Fimea Майя Кауконен повідомила в суботу, що заяву інституція отримала, але її зміст не розголошують з метою збереження конфіденційності. Вона сказала: «Коли ми отримаємо щонайменше п'ять повідомлень, то розповімо, якого роду побічні ефекти вказувалися».

У Фінляндії вакцинація препаратом від Pfizer і Biontech стартувала 27 грудня 2020 року. Перші щеплення отримали медпрацівники.

Лікар у Мексиці опинилася в реанімації після введення вакцини проти COVID-19

У Мексиці вивчають справу 32-річної лікарки, яку госпіталізували з підозрою на енцефаломієліт після введення їй вакцини Pfizer-BioNTech проти коронавірусу.

Медпрацівниця, ім'я якої не називають, потрапила до реанімаційного відділення державної лікарні після того, як у неї виникли судоми, ускладнення дихання та висипання, повідомляє Reuters.

Міністерство охорони здоров'я Мексики заявило, що попередній діагноз – енцефаломієліт (запалення головного та спинного мозку).

У відомстві додали, що хвора виявилася схильною до алергічних реакцій. Під час клінічних випробувань ні в кого з піддослідних не розвивалося запалення мозку після застосування вакцини.

Reuters зазначає, що не вдалося зв’язатися з Pfizer та BioNTech для отримання коментаря з приводу цього інциденту.

У Мексиці вакцинація проти COVID-19 стартувала 24 грудня, першими щеплення отримали медичні працівники.

У Канаді платитимуть за побічні ефекти від вакцинації