Мельник: німців переконують, що вони зробили ледь не забагато для України

Андрій Мельник, заступник голови МЗС та колишній посол у Берліні, заявив, що німецькій громадськості насаджують наратив про надмірну допомогу Україні.

Про це він розповів в інтерв'ю «РБК-Україна».

За його словам, Києву вдалося отримати від Берліна озброєння на понад €3 млрд, але в німецькому суспільстві зараз поширюється шкідливий наратив.

«Німців сьогодні переконують, що вони вже й так зробили ледь не забагато для нас. Цей наратив уже повсюди тихенько насаджується в Німеччині», —  пояснив Мельник.

Він додав, що тема війни в Україні вже близько двох місяців не отримує основну увагу головних журналів та політичних ток-шоу у ФРН.

«Замість того, щоб дискутувати про літаки для ВПС України, про додаткові танки, нині в центрі уваги такі питання як загроза банківської кризи, кліматичні зміни, витрати власників житла на енергосанацію тощо», — зазначив заступник міністра.

Мельник також заявив, що зараз в Німеччині практично нема громадського тиску щодо нарощення військової допомоги Україні.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Україна вже отримала перші БМП Marder — міністр оборони ФРН