Мендель полишає посаду прессекретаря Зеленського
Getty Images

Юлія Мендель полишить посаду прессекретаря президента Володимира Зеленського, яку вона обіймала майже два роки.

Оновлення від 16:00. Про це повідомляє BBC News Україна із посиланням на радника голови Офісу президента Михайла Подоляка. Його називають відповідальним за комунікаційну стратегію в ОП.

«Юлія Мендель продовжує виконувати обов'язки прессекретаря президента України — тимчасово, поки завершуються процеси реорганізації комунікаційної роботи Офісу президента», — сказав Подоляк.

Він уточнив, що в майбутньому Мендель зосередиться на взаємодії з іноземними ЗМІ.

Юлія Володимирівна має чудові зв'язки в цьому секторі медійної спільноти і зможе бути ефективною як радник з міжнародних комунікацій

Про відставку Мендель спершу повідомляло видання «Бабель» із посиланням на джерела в Офісі глави держави.

Хто саме займе пост прессекретаря президента, поки невідомо. Джерела уточнили, що Мендель сама написала заяву про звільнення.

Видання Страна.ua з посиланнями на власні джерела стверджує, що вона пише її вже втретє. Однак попередні рази її заяви не підписували через начебто прихильне ставлення самого Зеленського.

Джерела видання стверджують, що у Мендель багато претензій до роботи. А її звільнення начебто підтримує очільник ОП Андрій Єрмак.

«Але цього разу вона наче вже насправді налаштована йти, та й в Офісі не особливо її утримують. Ба більше, вже починають підшукувати заміну. Але останнє слово у будь-якому разі буде за Зеленським», — розповів співрозмовник видання.

«Погляд з Банкової». Мендель запускає власне шоу на телебаченні