Мер Хмельницького погрожує конфіскувати квартири недобросовісних орендодавців

Міський голова Хмельницького Олександр Симчишин пригрозив конфіскувати квартири у орендодавців, які необґрунтовано підвищують ціни на житло у місті.

У відеозверненні він розповів, що останнім часом помічено багато таких випадків та навів приклад, коли вартість оренди житла зросла з 5 тис. грн до 22 тис. грн на місяць.

«Хтось вирішив заробити на війні, на величезному попиті та на біженцях, які втікають з міст, які на себе взяли удар першими? Я не буду тут про мораль. Сподіваюся, що всі зрозуміють наші посили і попереджаю всіх, що у випадку подібних речей будуть застосовуватися міри відповідно до правового режиму воєнного стану», — сказав мер.

Симчишин наголосив, що буде за прикладом Андрія Садового, міського голови Львова, оприлюднювати адреси та прізвища недобросовісних орендодавців. Крім того, він готовий конфісковувати квартири жителів міста, які завищують ціни для переселенців.

«Я буду звертатись до військового командування, до військової адміністрації, – а вони мають на це повноваження, – вилучати таке майно на користь держави», — заявив мер Хмельницького.

За його словами, у конфіскованих квартирах можуть поселити біженців чи військових та облаштувати волонтерські центри.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Італія готова допомогти відновити розбомблений театр у Маріуполі