Мер Конотопа облив «слугу народа» Олександра Кучуру водою на сесії міськради

Мер Конотопа Артем Семеніхін облив водою народного депутата від фракції «Слуга народа» Олександра Кучуру водою під час сесії міської ради. 

Відео з інцидентом обуплікувало видання Delo.

На відео Качура вийшов виступити на сесії Конотопської міськради. Під час свого виступу нардеп приніс пляшку з водою, набраною, за його словами, з крана в Конотопі, щоб привернути увагу влади та водоканалу до її якості.

Після свого виступу «слуга» поставив перед мером пляшку з мутною водою. Семеніхін очевидно розсердився на критику з боку Качури та облив нардепа з цієї пляшки зі словами: «Пропоную вам трошки протверезитись нашою конотопською водою і прийти до тями».

У цей момент в залі зааплодували. Після чоловіки почали штовхатися, однак до них швидко підбігли охоронці й почали рознімати.

За словами міського голови, у проблемі винні також депутати Верховної Ради, які не виділяють кошти на розвиток міста. 

У коментарі каналу «Україна 24» Качура сказав, що після інциденту поліція внесла запис до Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо перешкоджання діяльності народного депутата і хуліганства.

Пізніше мер Конотопа заявив, що Качура тисне на нього, аби той призначив потрібну нардепові кандидатуру на посаду секретаря міськради.

«Він чинить на мене тиск, вимагає від мене виконання незаконних дій, я про це можу розповісти окремо. Також я зберіг скриншоти нашого спілкування у вотсапі, де він відкрито мене шантажує. Одна з його цілей — щоб я подав на сесії кандидатуру ту, яку він хоче, на посаду секретаря міськради. Ну ще деякі незаконні речі. Він сьогодні приїхав спеціально для того, щоб зірвати сесійне засідання, але йому це не вдалося» — сказав він.

Україна могла б «шантажувати світ», якби зберегла ядерний потенціал — Арахамія