Мережа лабораторій «Сінево» може зупинити роботу через арешт головного офісу
Facebook / Сінево

Мережа лабораторій «Сінево» заявила, що Державне бюро розслідувань наклало арешт на будівлю головного офісу і центральної лабораторії у Києві.

Арешт наклали у межах кримінального провадження за фактом «незаконного виведення з державної власності нерухомого майна у період з 2016 по 2021 року», повідомляє hromadske із посиланням на пресслужбу компанії.

«Водночас зазначене вище кримінальне провадження ДБР не має жодного стосунку, ані до міжнародної групи Medicover, ані до будівлі, яка належить групі, та на яку накладено арешт», — стверджують у «Сінево».

Там зазначають, що Medicover придбала будівлю в особі кіпрської компанії «Лінкмікс Холдінгс Лімітед» у 2010 році, коли та вже перебувала у приватній власності. Також у «Сінево» стверджують, що арешт наклали без офіційного повідомлення.

У Liga.net повідомили, що за версією слідства, власником будівлі «Сінево» ще у 2016 році було державне підприємство «Український науково-дослідний інститут нафтопереробної промисловості «Масма». А на «Лінкмікс Холдінгс Лімітед» його зареєстрували 21 березня 2016 року на підставі підробленого договору купівлі-продажу від 2010 року.

Мережа лабораторій закликає розв'язати питання у правовому полі, оскільки арешт призведене до повної зупинки роботи компанії. Це залишить без роботи понад 2,3 тис. співробітників, кажуть у «Сінево».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Пашинського заарештували у справі про заволодіння нафтопродуктами на 967 млн грн