Мережа Starlink стала доступною на всіх континентах Землі — Ілон Маск

Супутникова інтернет-мережа Starlink почала працювати на всіх континентах Землі.

Про це у Twitter заявив Ілон Маск, глава SpaceX.

«Starlink тепер активна на всіх континентах, включаючи Антарктиду», — написав він.

Варто зазначити, що у найближчому майбутньому без Starlink залишаться дев'ять держав: росія, Афганістан, білорусь, Куба, Китай, Іран, Північна Корея, Сирія та Венесуела.

Starlink

SpaceX — найбільший супутниковий оператор у світі. Компанія вивела на орбіту понад 3 тис. супутників для розгортання мережі Starlink. Загалом у планах SpaceX — відправка на навколоземну орбіту 42 тис. супутників.

В рамках програми компанія планує надавати широкосмуговий доступ в інтернет у будь-якій точці планети зі швидкістю трафіку 1 гігабіт на секунду, що відповідає стандарту 5G. Загальна сума інвестицій у реалізацію проєкту оцінюється у $10 млрд.

Після вторгнення росії в Україну SpaceX почала надавати Україні доступ та обладнання для підключення до супутникового інтернету Starlink.

А наприкінці серпня Ілон Маск знизив абонплату для українців. Абонплата для українців становитиме абонплата становитиме не $100, а $60 на місяць.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Starlink Ukraine: в Україні зареєстрували представництво компанії SpaceX