Мери Берліна та Мадрида провели зустрічі з діпфейком Віталія Кличка
Telegram / Віталій Кличко

Мер Києва Віталій Кличко вимагає від правоохоронців розслідувати інцидент, який трапився з мерами Берліна та Мадрида.

24 червня очільники європейських міст отримали запити на спілкування через ZOOM від імені Віталія Кличка з фальшивої поштової адреси. Мери погодилися на розмову, але через технологію DeepFake з ними говорив зловмисник.

«Ворог не вгамовується і веде війну по всіх фронтах — зокрема, з дезінформації, з дискредитації українських політиків. Щоб розсварити з європейськими партнерами, щоб Україні не допомагали», — наголошує Віталій Кличко.

У Tagesspiegel дізнались, що мер Берліна спілкувалась із «Кличком» близько 30 хв. Перші 15 хв розмови занепокоєнь не викликали, але згодом шахрай почав закликати владу Берліна заохочувати українських чоловіків покидати місто та їхати воювати. Також він ставив запитання про отримання біженцями допомоги обманним шляхом.

«Хід розмови та постановка теми викликали недовіру у берлінської сторони. Розмову було перервано передчасно», — зазначили в канцелярії Сенату Берліна. Посол України в Німеччині Андрій Мельник також підтвердив фальшивість дзвінка.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Українська ІТ-армія зірвала зустріч путіна з військовими пропагандистами