Мессі має найбільший контракт в історії спорту — ЗМІ
Getty Images

Іспанське видання El Mundo опублікувало конфіденційний контракт нападника футбольного клубу «Барселона» Ліонеля Мессі. Згідно з документом, з 2017 по 2021 роки йому мають виплатити €555 млн зарплати та ще близько €200 млн у вигляді бонусів. Таким чином футболіст отримав найбільший контракт в історії спорту. 

У «Барселоні» незадоволені розголошенням конфіденційної інформації стосовного їхнього бомбардира. Сам же Мессі подасть позов до суду на іспанську газету, передає каталонське радіо RAC1. ЗМІ повідомляє, що юрист зірки футболу вже взявся за цю справу. Співробітників клубу, у яких був або є доступ до контракту Мессі, можуть притягнути до відповідальності.

«Барселона» також звертатиметься до суду, наголосила пресслужба ФК.

«Клуб шкодує, оскільки це приватний документ, регульований принципом конфіденційності між сторонами. «Барселона» категорично заперечує будь-яку причетність до публікації цього документа і прийме відповідні судові заходи проти газети El Mundo за будь-які збитки, які можуть бути заподіяні в результаті цієї публікації», — йдеться у повідомленні.

До сьогодні рейтинг найбільших угод виглядав так:

  • Патрік Махоумс (американський футбол — €450 млн за 10 років);
  • Майк Траут (бейсбол — €380 млн за 12 років);
  • Сауль Альварес (бокс — €310 млн за 5 років);
  • Льюїс Хемілтон (Формула 1 — автогонщик має отримати €200 млн за 4 роки);
  • Янніс Адетокумбо (баскетбол — €188 млн за 5 років).
Ні в які ворота. «Барселона» відзвітувала про €1,2 млрд боргів