Мессі залишається. Він вирішив не судитися з «клубом свого життя»

Ліонель Мессі виступив з заявою про те, ще залишається в «Барселоні». «Я був незадоволений, хотів піти. Мені не дозволили це зробити, тому я залишуся в клубі, щоб не йти до суду», — заявив аргентинський футболіст в інтерв’ю Goal.com.

Нагадаємо, що 33-річний гравець заявляв про намір піти з «Барселони» після ганебної поразки від «Баварії» 2:8 в Лізі чемпіонів. В Мессі є діючий до 2021 року контракт з клубом. Проте він сподівався скористатися пунктом в угоді, що дозволяв йому залишити команду безкоштовно після закінчення сезону.

Повідомлялося про те, що аргентинець домовився перейти до «Манчестер Сіті», який тренує колишній тренер «Барси» Пеп Гвардіола. Називалися шалені цифри майбутньої зарплати. Із подальшим переходом до «Нью-Йорк Сіті», який інвестують ті ж еміратські шейхи, що й «МанСіті», Мессі мав заробити €500 млн за п’ять років.

Втім активувати опцію розриву контракту Мессі мав до 10 червня. А сезон, як відомо, затягнувся майже до осені через карантин. То ж в «Барселоні» заявили, що готові відпустити аргентинця лише за прописані відступні — неймовірні €700 млн. Мессі вирішив не судитися з клубом, в якому провів 20 років. Ймовірно, він залишить його безкоштовно влітку 2021 року вже як вільний агент. Звичайно, якщо не підпише з каталонцями новий контракт.

«Коли я повідомив дружину та дітей про своє бажання залишити «Барселону», це була жорстока драма. Вся сім’я почала плакати, мої діти не хотіли покидати Барселону, не хотіли міняти школу. Але я дивився в майбутнє. Я був впевнений, що можу вільно піти. Президент завжди говорив, що в кінці сезону я можу вирішити, залишаюся чи ні», — зізнався Мессі.

За його словами, єдиним варіантом все-таки залишити клуб, було судитися з ним. Проте його Мессі відкинув. «Я ніколи не пішов би до суду проти «Барси». Цей клуб дав мені все. Це клуб мого життя», — сказав футболіст.