«Мета — виснажити ворога»: головні тези з інтерв'ю Олександра Сирського (відео)
скріншот

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський розповів про ситуацію на фронті в інтерв'ю німецькому телеканалу ZDF. З журналістами він розмовляв за кілька днів до призначення на посаду.

Сhas News зібрав основні цитати Головнокомандувача ЗСУ про поточну ситуацію та плани військових.

Про ситуацію на фронті

«Ситуація на фронті доволі напружена на декількох напрямках. Характеризується щоденними наступальними діями противника на декількох напрямках. Фактично в усій смузі відповідального мого угруповання».

«Фактично противник розпочав глобальний наступ з 3 жовтня. Вже чотири місяці він веде наступ великої інтенсивності».

Про плани військового командування

«Ми перейшли від наступальних дій до ведення оборонної операції. Мета нашої операції — виснажити противника, завдати йому максимальних втрат, використовуючи наші укріплення, наші переваги в технічному плані, в плані безпілотної авіації, РЕБ, утримування підготовлених рубежів оборони».

Про готовність України до продовження спротиву

«У нас вистачає і сили духу, і натхнення. Ми не можемо залишити нашу територію під ногою окупанта. Але нам потрібна підтримка і допомога»

«Все залежить від рівня підтримки та ефективності наших дій. Стійкості і сили духу нам вистачає. Нам не вистачає підтримки боєприпасами та технікою».

Про поточні завдання

«Треба нарощувати виробництво. Цей процес запущено. Тому що ми спершу маємо розраховувати на свої сили. Не тільки на партнерів. Ну і звичайно треба удосконалювати тактику. Для нас головна цінність — життя наших солдатів та офіцерів. Ми не можемо дозволити собі такого відношення, як роблять російські начальники, коли вони проводять практику м'ясних штурмів. Їхні втрати, особливо загиблими, у 7-8 раків перевищують наші втрати».

Про цілі війни

«Війну повинні закінчити з виходом на наші кордони. Інші варіанти не розглядається, тому що іншого виходу у нас просто немає. А це значить, що усе суспільство має згуртуватися навколо загальної справи перемоги. Треба напрягтися усім».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Зеленський провів перше засідання Ставки в оновленому складі