«Метінвест» Ахметова повідомив про обшуки на підприємствах та заявляє про тиск
«Метінвест»

На гірничо-збагачувальних підприємствах групи «Метінвест», яка належить Рінату Ахметову та Вадиму Новинському, проводять обшуки.

У заяві групи зазначають, що правоохоронці проводять слідчі дії через податкові порушення, які в «Метінвесті» називають непідтвердженими.

«Компанія заявляє про безпрецедентний безпідставний тиск на бізнес-групи з боку силових структур», — пишуть у заяві.

«Метінвест» заявляє, що обшуки здійснюють «неправомірно» та із «численними порушеннями». Зокрема повідомляють про нібито безпідставне вилучення комп'ютерної техніки та тиск на співробітників.

«У своїх діях правоохоронці фактично привласнили собі функцію податкової служби, намагаючись в обхід податкового законодавства встановити додаткові податкові зобов'язання для бізнесу», — йдеться у повідомленні «Метінвесту».

Група наголошує, що є «добросовісним платником податків» та здійснює свою діяльність «на основі законності та порядку».

Компанія заявила, що правоохоронці мають «утриматися від незаконних дій» та «припинити тиск на підприємства групи».

Пояснення СБУ та БЕБ

Як пише «Українська правда», СБУ заявляє, що її співробітники залучені до обшуків на підставі доручення Офісу генерального прокурора України.

Справою керує Бюро економічної безпеки (БЕБ). На сайті установи вказано, що слідчі дії проводять на підприємствах, які «занижували рентну плату за користування надрами». БЕБ уточнює, що підприємства у період 2018-2020 рр. ухилилися від сплати податків на суму близько 18 млрд грн.

За ч.3 ст 212 ККУ за фактами умисного ухилення від сплати податків службовими особами чотирьох підприємств розпочате кримінальне провадження.

Раніше Chas News писав, що український мільярдер Рінат Ахметов за 2021 рік майже вдвічі збільшив свої статки та тепер володіє $11,7 млрд.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

ДБР проводить обшук у колишнього глави «Нафтогазу» Андрія Коболєва