«Метінвест» Ахметова придбав найбільшого в Україні виробника коксівного вугілля

Компанія «Метінвест» бізнесмена Ріната Ахметова повідомила про придбання додаткового пакету акцій найбільшого в Україні виробника коксівного вугілля.

Насамперед, йдеться про шахтоуправління «Покровське» та Свято-Варваринську збагачувальну фабрику. Вони розташовані на підконтрольній території України на межі Дніпропетровської та Донецької областей.

Раніше вони входили до групи «Донецксталь», власником якої був інший бізнесмен з Донецька Віктор Нусенкіс.

«Метінвест» зазначає, що таким чином компанія збільшила ефективну частку володіння Групи до рівня контрольної. Це дозволить їй повністю забезпечить власні потреби в коксівному вугіллі для виробництва чавуну.

Станом на 1 січня 2019 року мінеральні ресурси шахтоуправління «Покровське» становили 248 млн тонн, яких вистачить для забезпечення видобутку щонайменше на 30 років.

У 2020 році обсяги видобутку рядового вугілля Покровської вугільної групи становили 6,2 млн тонн, що на 55% більше, ніж у 2018 році, а виробництво вугільного концентрату — 3,2 млн тонн, що на 39% більше, ніж у 2018 році.

Станом на 31 грудня 2020 року зовнішній борг Покровської вугільної групи становив $535 млн. Переважно це реструктуризована кредитна лінія на суму $480 млн з терміном погашення у 2030 році.

Fitch підтвердило дефолтний рейтинг енергохолдингу Ахметова