Не швидко і не зручно. В столичному метро стався збій електроніки

У Києві стався збій в роботі метрополітену. Проблеми спостерігалися з сервісом електронного квитка, безконтактних платежів та безготівкого розрахунку. Оплатити проїзд можна було лише готівкою в автоматах Е-Квиток. У касах же лише розмінювали гроші. Це одразу спричинило черги у вестибюлях станцій метро. Про дотримання соціальної дистанції, про що так просить кожний день мер Віталій Кличко, вже не йшлося.

Народження черги

По гучномовцю повідомляли про проблеми в роботі комп'ютерів і просили скористатися іншим видом громадського транспорту. Проблему усунули за півтори години. Як пояснили в пресслужбі «Київського метрополітену», надзвичайна подія сталася через просадку напруги в мережі.

«Зараз робота системи відновлено у звичайному режимі. Приносимо вибачення за тимчасові незручності», — йдеться в повідомленні перевізника.

Паперовий електронний квиток

Якщо пасажир не мав навичок користування автоматом Е-Квиток, то мав всі шанси подарувати місту свою решту. Річ у тім, що система не повертає решту, для її отримання на квитку генерується код, який можна використати для наступної поїздки. Питання в тому, чи багато пасажирів читають, що написано на квитках. Втративши купу часу в черзі до автомату, маєш єдине бажання — швидше встигнути по запланованих справах та зустрічах. За останніми докарантинівськими даними, за добу Київським метрополітеном користувались 1,4 млн разів. Нехай зараз менше. Але все ж таки певна кількість по 2 грн «на чай» місту залишила.

Терплячі і уважні користувачі могли отримати решту на рахунок мобільного оператора зв'язку. Сплативши комісію в одну гривню.

Схожий збій в роботі столичного «швидкого та зручного» виду транспорту вже спостерігався в листопаді 2019 року. Тоді взагалі не працювала система Kyiv Smart Card.