«Ми не досягли бажаних результатів. І це факт»: Зеленський про контрнаступ на півдні

Український наступ на півдні не досяг бажаних результатів. Про це повідомив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю агентству AP.

«Ми хотіли швидших результатів. З цієї точки зору, на жаль, ми не досягли бажаних результатів. І це факт», — заявив президент.

За його словами, Україна не отримало усього необхідного озброєння від союзників, а обмеженість у розмірах Збройних сил не сприяє швидкому наступу.

«Не вистачає сил, щоби швидше досягти бажаних результатів. Але це не означає, що ми повинні опустити руки, що ми повинні здатися. Ми впевнені у своїх діях. Ми боремося за те, що належить нам», — підкреслив президент.

Відповідаючи на запитання, як він оцінює хід бойових дій, Зеленський розповів, що задоволений, оскільки українська армія не відступає, воюючи проти «другої армії у світі». Утім,  президент підкреслив, що Україна продовжує втрачати людей.

«Ми втрачаємо людей, я не задоволений. Ми не отримали всієї зброї, яку хотіли. Я не можу бути задоволений, але і не можу сильно скаржитися», — наголосив Зеленський.

Він додав, що війна зараз перейшла у нову фазу: «Зима у цілому — це новий етап війни».

Зеленський розповів журналістам, що Україна планує нарощувати власне виробництво озброєнь і також очікує на продовження допомоги від союзників, зокрема і на передачу ліценцій на виготовлення західних зразків зброї. При цьому він визнав, що війна на Близькому Сході вже відволікає увагу світу від нашої країни.

«Ми вже бачимо наслідки зменшення уваги міжнародної спільноти через трагедію на Близькому Сході. Тільки сліпий це не помітити», — сказав президент.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Чи закінчиться війна в Україні у 2024 році: прогнози політиків та військових