«Ми повинні діяти превентивно». Про що Зеленський говорив на форумі у Давосі
ОП

Володимир Зеленський виступив на Всесвітньому економічному форумі в Давосі 23 травня. 

Під час своєї промови президент заявив, що зараз настав поворотний момент в історії, який вирішить, чи буде у світі панувати груба сила.

«Якщо буде, то наші думки їй нецікаві, і в Давосі ми можемо більше не збиратися. Бо для чого? Груба сила не шукає нічого, крім як підкорення тих, кого хочуть підкорити. І вона не дискутує, а вбиває відразу, як це робить росія в Україні прямо зараз», — пояснив Зеленський.

Він додав, що якщо людство прогавить вирішальний момент, то світ виглядатиме, як велика колекція воєнних злочинів. Тому, вважає президент, Захід має запровадити максимально жорсткі заходи проти агресора. 

«Ми повинні не реагувати, а діяти превентивно... Не чекайте фатальних пострілів. Не чекайте застосування росією хімічної, біологічної або, не дай бог, ядерної зброї. Не створюйте в агресора враження, що світ нібито не чинитиме достатній опір», — закликав Зеленський.

Він нагадав, що все ще немає повного ембарго на російську нафту, повного блокування банків рф, відмови від російського IT-сектору та припинення торгівлі із загарбником.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Внаслідок удару по селищу Десна 17 травня загинули 87 людей — Зеленський