«Ми там все повпускали». Мем із котиками стане товарним знаком
Дар'я Бородуліна

Автор мема про котів «Наташ, вставай, ми там все повпускали» Дар’я Бородуліна реєструє однойменний товарний знак, повідомляють «Відкриті медіа».

Відповідну заявку Бородуліна подала 22 березня. Після реєстрації вона зможе використовувати товарний знак для канцелярського приладдя, одягу, спорттоварів, рекламної та освітньої діяльності та зоотоварів.

За словом самої Бородуліної, вона вирішила зареєструвати товарний знак через те, що картинку стали використовувати у комерційних цілях. При цьому підприємці не питали в неї дозволу на це.

/ Дар'я Бородуліна

«Я завжди лояльно ставилася до того, що меми мого авторства достатньо віральні та широко розлітаються інтернетом. Я зустрічаю їх на багатьох розважальних майданчиках і вважаю, що в цьому немає нічого кримінального, але вперше зіткнулася з тим, що продукт моєї творчості використовується в комерційних цілях, при цьому настільки широко».

Бородуліна каже, що з усіх великих компаній за офіційною згодою на використання до неї звертався тільки виробник котячого корму Whiskas. Вона дала на це згоду, отримання роялті при цьому не передбачили.

Мем «Наташ, вставай, ми все повпускали» вперше з'явився в пабліку «Котізм», адміністратором якого є Бородуліна, в грудні 2019 року. Популярність до нього прийшла в кінці лютого 2020 року, коли його почали використовувати в контексті падіння котирувань на світових ринках і цін на нафту.

«Нобель» з молотка. Нагороду з економіки отримали за дослідження теорії аукціонів