Ми точно знаємо, що вони живі: Єрмак — про полонених з «Азовсталі»

Взяті у російський полон захисники «Азовсталі» живі. З деякими з них Головному управлінню розвідки вдається підтримувати зв'язок. Про це голова Офісу президента Андрій Єрмак розповів в інтерв’ю LB.ua. 

«Знаємо, що вони живі. Що стосується умов, це питання теж відстежується. Сказати чітко, в яких вони умовах, ми наразі не можемо. Але ми точно знаємо, що вони живі. ГУР постійно тримає це на контролі, з деякими з них є зв’язок, і процес щодо їх звільнення не зупиняється ні на годину. Я дуже сподіваюсь, що наразі він ввійде в свою активну фазу, і ми почнемо повертати наших героїв до України», — зазначив він. 

Єрмак наголосив, що процес переговорів щодо обміну складний і, щоби йому не зашкодити, усі деталі має повідомляти створений при ГУР пресцентр щодо полонених. 

Голова офісу президента додав, що завданням ГУР на першому етапі було збереження життя українських бійців, і «це завдання ГУР виконало».

«Сьогодні вони займаються другим етапом — їх поверненням. І всі деталі, я думаю, вони зможуть чітко розповісти. Також, гадаю, ви знаєте, що почався процес повернення тіл наших загиблих героїв. На сьогодні це вже більш як 200. Проводиться експертиза, і це теж дуже важливо, щоб рідні і родина могли отримати і поховати загиблих», — сказав Єрмак.

Він додав, що ГУР також активно займається питанням іноземців зі складу ЗСУ, яких бойовики засудили до смертної кари.

«Позиція глави держави не змінилася. Він сказав, що, якщо з цими людьми (захисниками Маріуполя, — ред.) щось станеться, про будь-які перемовини можна буде забути. Він про це говорив, коли вони були там (на «Азовсталі», — ред.), і продовжує займати цю позицію, поки вони не повернулися до нашої країни», — відзначив Єрмак і закликав дочекатися результатів перемовин щодо обміну. 

Нагадаємо, за даними російських ЗМІ, полонених командирів полку «Азов» вивезли у Москву до СІЗО «Лефортово».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Рідні бійців з «Азовсталі» просять Червоний Хрест домогтися кращих умов для полонених