Мільйон доларів за щеплення. У США оголосили переможця лотереї для вакцинованих від COVID-19
Getty Images

В американському штаті Огайо оголосили переможців лотереї, яку організували для людей, що вакцинувалися від COVID-19.

Розіграш влаштувала влада штату, щоб популяризувати кампанію з вакцинації населення, повідомляє СNN.

За словами губернатора штату Майка Девайна, лотерея допомогла підвищити інтерес до щеплень. Уже з 14 по 19 травня темпи вакцинації в Огайо пришвидшилися на 94% серед людей віком від 16 до 17 років, на 46% серед осіб віком 18-19 років і на 55% серед тих, кому від 20 до 49 років.

Про розіграш мільйонів доларів та стипендій на навчання в коледжі для підлітків губернатор оголосив 13 травня, а вже 27 травня визначили переможців.

Жителька передмістя Цинциннаті Ебігейл Бугенске стане першою, хто отримає $1 млн. Дівчина працює в General Electric і поки що не збирається кидати роботу. Також Ебігейл планує здобути вчений ступінь з аерокосмічної техніки. За виграні кошти вона хоче купити вживаний автомобіль та зробити пожертву на благодійність. Більшу ж частину грошей дівчина планує інвестувати.

Для дітей віком від 12 до 17 років розігрувалася повна чотирирічна стипендія на навчання в університетах штату Огайо. Її виграв 14-річний Джозеф Костелло.

Губернатор Огайо повідомив, що участь в лотереї на $1 млн взяли понад 2,5 млн людей, а на студентські стипендії претендували 104 тис. мешканців штату у віці від 12 до 17 років.

Упродовж наступного місяця організатори розіграшу щотижня оголошуватимуть по одному переможцю, тобто по $1 млн отримають ще чотири людини.

В Україні зірвали рекордний джек-пот у лотерею