Мільйонера-засновника антивірусу McAfee знайшли мертвим в іспанській в'язниці. Що відомо

75-річного Джона Макафі, IT-підприємця та розробника антивірусу McAfee, якого звинувачували в ухиленні від сплати податків, знайшли мертвим у іспанській в’язниці.

Про це пише The Independent.

За попередньою інформацією, підприємець вчинив самогубство 23 червня у своїй тюремній камері лише за кілька годин після рішення Високого суду Іспанії про його екстрадицію до Сполучених Штатів.

Як повідомляє El País із посиланням на власні джерела в поліції, нині іспанські правоохоронці розслідують обставини смерті підприємця.

Поліція затримала Джона Макафі в іспанському аеропорту 6 жовтня 2020 року. Міністерство фінансів США стверджувало, що він не подавав податкові декларації протягом чотирьох років попри те, що заробив мільйони доларів завдяки консультаціям, виступам, продажу прав на публікацію історії свого життя, а також на операціях із криптовалютами.

При цьому прибутки не були пов’язані з фірмою-розробником програмного забезпечення, яка має його ім’я.

У разі, якби підприємця визнали винним, він міг отримати 30-річний термін ув’язнення.

Що відомо про скандального підприємця

Джон Макафі став відомим у 1980-х роках, коли заснував компанію з розробки комерційних антивірусних програм McAfee VirusScan. Компанія є найбільшим постачальником антивірусного програмного забезпечення і працює у 180 країнах.

Макафі неодноразово висловлював своє нехтування сплатою податків. Зокрема, він стверджував, що не подавав декларації протягом восьми років, оскільки вважає оподаткування «незаконним».

Також він був широко відомий у сфері криптовалют. Має сумнівну репутацію на крипторинку і відомий своєю ексцентричною поведінкою. Так, у кінці 2017 року він «пообіцяв зʼїсти свій статевий орган», якщо курс біткоїна не досягне мільйона доларів до кінця 2020 року.

Земля без мільярдерів. Тисячі людей не хочуть повернення Джеффа Безоса з космосу на Землю