Мілітаризація Криму. Окупанти будують нові штольні для підводних човнів
jalita.com

В Радбезі пояснили, що Російська Федерація має великі можливості щодо зберігання та розташування ядерної зброї на території окупованого Криму.

Ймовірне розміщення Росією ядерної зброї на території окупованого Криму може нести загрозу для будь-якої точки Європи.

Про це в ефірі Апостроф Live розповів заступник секретаря РНБО Сергій Кривонос. Він пояснив, що Російська Федерація має великі можливості щодо зберігання та розташування ядерної зброї на території окупованого Криму.

Політик згадав про існування на півострові ще з радянських часів декількох об’єктів, де зберігали ядерну зброю. Один з об’єктів — це так звана «Феодосія-13», нині це село Краснокам’янка.

Татарською мовою — це урочище Кизилташ, де з початку 50-х років велося будівництво бази зберігання. Це колишнє 12 управління Міністерства оборони СРСР, яке відповідало якраз за ядерну зброю. Об’єкт використовувався до 1996 року, а остання зброя звідти була вивезена у середині 1990-х років.

За словами заступника секретаря РНБО, описаний військовий об’єкт — це понад 30 км тунелів розмірами, як у метрополітені. Його було частково законсервовано, частково — розкрадено.

«За нашою інформацією, після анексії Криму, Росія почала проводити певні роботи на цих об’єктах», — повідомив Кривонос.

Також він назвав другий об’єкт на території Криму, де може розміщуватися ядерна зброя. Це Балаклава, де розташовані підводні човни РФ.

«Там додатково, і це перевірена інформація, зроблені штольні для підводних човнів», — додав Кривонос.

Він зауважив, що розміщене на території окупованого Криму озброєння несе загрозу для країн Європи.

«Наприклад, при базуванні в Криму бомбардувальників Ту-22М3, вони можуть загрожувати навіть Великій Британії. Важко сказати, якого типу ядерні боєприпаси вони там розміщують, нового чи старого. Але все це створює велику небезпеку для будь-якої точки Європи», — резюмував Кривонос.

Секретар РНБО України Олексій Данилов також заявив, що Росія найближчим часом може розмістити ядерну зброю в окупованому Криму. Він додав, що розміщення в Криму ядерної зброї залежить від багатьох факторів.

Як ми писали раніше, очільник МЗС Литви повідомив, що питання Криму заважатиме вступу України до НАТО.

У Генштабі ЗСУ знищили матеріали про вторгнення Росії до Криму