Мільярдер Бренсон закликав світовий бізнес стати на захист суверенітету України
Getty Images

Британський мільярдер Річард Бренсон, який заснував компанію Virgin Galactic, вважає, що світовий бізнес повинен підтримати Україну на тлі ескалації конфлікту з Росією.

Він обурений ситуацією, яка зараз відбувається на кордонах країн, йдеться у статті «Мої думки про Україну і Росію».

«Ніколи в останні роки не було більшого ризику повномасштабної війни на європейській землі… Зараз кожному з нас важко приховати своє роздратування. Що у 2022 році, чорт забирай, робить одна країна, накопичуючи танки біля кордонів іншої?», — наголосив Бренсон

У 2014 році він та його партнери намагався вмовити російських та українських бізнесменів, щоб ті підтримали мирне врегулювання конфлікту. Втім, бізнесмени з Росії побоялись робити це публічно.

Бренсон каже, що будь-яка війна між Росією та Україною матиме жахливі наслідки для мирного населення, а також ще більше ізолює РФ від решти світу та зруйнує її економіку.

Він впевнений, що «це не конфлікт, який президент Путін може виграти в довгостроковій перспективі» і закликає бізнес підтримати санкції проти Росії.

«Для лідерів бізнесу це — час зібратися разом і відстояти суверенітет України. Навіть якщо це має свою ціну, всі ми повинні дати чіткий сигнал, що одностороння агресія завжди неприйнятна і що світова бізнес-спільнота підтримуватиме весь спектр санкцій проти будь-якої країни, яка прагне порушити суверенітет іншої», — наголосив Бренсон.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Загниваючий Захід» та «русофобія». Держдеп США назвав топ-5 дезінформаційних прийомів Кремля