Мільярдер Бренсон знову закликав світ підтримати Україну через загрозу Росії

Мільярдер Річард Бренсон закликав підтримати суверенітет України. Це вже друга стаття, яку він присвятив країні на тлі загрози Росії.

Про це він написав у статті «Захист верховенства права».

Зокрема Бренсон згадав про Будапештський меморандум та гарантії безпеки, які для України не виконали. Він зазначив, що Росія порушила його ще в 2014 році, коли анексувала Крим.

«Ми не повинні залишати в біді країну, яка добровільно відмовилася від ядерної зброї в обмін на мир і зараз перебуває на межі вторгнення тієї самої країни, яка переконала її зробити це», — йдеться в статті.

Він вважає, якщо Україна відмовиться від Будапештського меморандуму, то це матиме катастрофічні наслідки.

«Більше фундаментально те, що односторонній вихід і кричуще нехтування міжнародними договорами також вказують на реальну кризу багатосторонності. Багатосторонні установи, давно розроблені для підтримки миру та сталого розвитку, більше не користуються таким самим рівнем підтримки та поваги. Надто багато в чому міжнародне співробітництво поступиться місцем малодумному націоналізму. Це реальна загроза верховенству права, якого людство не бачило з часів темних днів, що призвели до Другої світової війни», — написав мільярдер.

Бренсон наголосив, що світ має підтримати Україну.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Україна може поставити під сумнів Будапештський меморандум. Головні тези Зеленського на Мюнхенській конференції з безпеки