Міненерго назвало регіони, у яких найбільше порушують графіки відключення світла

Міністерство енергетики назвало регіони, у яких зафіксовано найбільше випадків порушення графіків відключення електроенергії.

Повідомляється, що за результатами проведених Держенергонаглядом перевірок порушення зі сторони ОСР виявили в усіх областях.

Проте станом на 23 грудня найбільше їх зафіксовано у Волинській, Київській, Полтавській, Миколаївській, Одеській областях та Києві. Найменше порушень виявлено в Івано-Франківській, Кіровоградській та Рівненській областях.

Також зафіксовано недотримання вимог щодо обслуговування споживачів колл-центрами у 10 операторах систем розподілу.

НКРЕП через численні звернення споживачів щодо нерівномірних та несправедливих графіків відключення електроенергії та неналежного інформування про перерви в електропостачанні розпочала перевірки 12 ОСР: у Вінницькій, Волинській, Закарпатській, Київській, Львівській, Одеській, Тернопільській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій, Полтавській областях, а також у місті Києві.

«У разі, якщо оператори систем розподілу не дотримуватимуться приписів контролюючих органів та не усунуть виявлені порушення, до їхніх керівників застосовуватимуться персональні адміністративні стягнення», — наголосив голова НКРЕКП Костянтин Ущаповський.

В Мінерего нагадали, що Держенергонагляд протягом періоду воєнного стану здійснюватиме позапланові перевірки на об’єктах енергетики. Також уповноважені представники Держенергонагляду будуть чергувати на диспетчерських пунктах у ранкові та вечірні пікові години з метою контролю за дотриманням графіків відключення електричної енергії.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Києві не ходитимуть трамваї та тролейбуси