«Укрзалізниця» може залишитись без плацкартних вагонів
УНІАН

Наразі в інвентарному парку «Укрзалізниці» перебуває 2818 плацкартних вагонів. Протягом наступних десяти років підприємство спише з них 1700 вагонів. Через це компанія буде вимушена скоротити пасажирські перевезення.

Про це в інтерв’ю Mintrans розповів заступник міністра фінансів Олександр Кава.

«Сьогодні пасажирське сполучення перебуває у дуже занедбаному стані. Насамперед через застарілий парк пасажирських вагонів, який постійно скорочується. Якщо двадцять років тому у парку вагонів «Укрзалізниці» було майже 10 000, то зараз їх залишилося лише 2818, а до 2030 року ми спишемо ще 1700 вагонів», — зазначив держслужбовець.

Чиновник наголошує, що у компанії може залишитися лише пара десятків вагонів плацкартного типу.

«Будуть списані практично всі плацкартні вагони, які є найбільш доступними для громадян та мають важливе соціальне значення. Якщо не буде оновлення парку, у нас залишиться лише двадцять плацкартних вагонів на всю країну. Загалом з такими темпами скорочення парку пасажирських вагонів, «Укрзалізниця» буде змушена скоротити втроє перевезення пасажирів протягом найближчих років», — підсумував Кава.

У коментарі Mintrans директор з питань стратегічного розвитку та інвестування «Укрзалізниці»  Антон Соболевський розказав, що плацкарт — це найбільший мінус, який генерується в пасажирських залізничних перевезеннях.

Раніше ми писали, що «Укрзалізниця» вже не планує співпрацювати з німцями.

Шведський експерт Андерс Аслунд заявив про проблеми в Укрзалізниці