Міністерство культури представило нову айдентику з відсилкою до давньоруської каліграфії
Міністерство культури та інформаційної політики

Олександр Ткаченко, міністр культури та інформаційної політики, представив нову айдентику міністерства. Логотип розробляли з урахуванням давньоруської спадщини.

За словами міністра, ребрендинг має на меті показати Мінкульт як державну установу, яка відповідає сучасним викликам, повідомляє пресслужба Мінкульту.

Ткаченко зазначив, що це не просто візуальний стиль, а інструмент для передавання меседжів та цінностей міністерства. «Я розцінюю це як м'яку силу, яку вже можна використовувати», — зауважив міністр.

Літери в логотипі мають відсилку до давньоруської каліграфії, як-от у «Слові о полку Ігоревім» та рукописах Київської Русі. У новий напис «зашита» абревіатура МКІП (Міністерство культури та інформаційної політики). Тонкі накреслення та округлення в буквах використали як м’які та дружні елементи.

За основу логотипу взяли два кольори: жовтий та червоний, які потрібно використовувати тільки на контрастному фоні. Новим фірмовим стилем міністерства став мінімалізм.

Під час розробки нової айдентики основну увагу приділяли культурі, креативній економіці, інформаційній політиці, туризму, а також програмі «Велика реставрація».

Російська агенція оголосила про співпрацю з українськими розробниками бренду Ukraine Now