Міністерство охорони здоров'я починає перевірку ВЛК у Києві — Ляшко

Міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко оголосив, що МОЗ розпочинає перевірку військово-лікарських комісій при ТЦК у Києві.

Рішення викликане збільшенням кількості скарг на роботу ВЛК, каже міністр. Серед претензій — недотримання електронної черги, відсутність базових умов для комфортного проходження ВЛК, не оптимізовані маршрути.

Минулого року МОЗ запровадило окремий пакет в межах Програми медичних гарантій, який дозволяє пройти медичний огляд у цивільному медзакладі з чітко визначеними термінами. Однак досі частина ВЛК працює на базі центрів комплектування, а не цивільних медзакладів.

«Водночас, поза нашою увагою не залишаються і інші речі: корупційна складова, як от вимагання хабарів за врахування усіх наявних хвороб та станів під час медичних оглядів, схеми незаконного переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон чи прийняття рішень про надання відстрочки від призову за станом здоров'я, формальний підхід до проходження ВЛК військовозобовʼязаними, недбалість лікарів, проблеми з оскарженням висновків», — додав Ляшко.

Усіх, хто став свідком правопорушень з боку ВЛК, просять повідомляти про них.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Під час обшуків у ексголови Чернігівської обласної ВЛК виявили майже $1 млн — ЗМІ (відео)