Міністр енергетики розповів, чи можливий блекаут в Україні

Блекаут в Україні можливий лише теоретично, але стабілізаційні відключення продовжать застосовувати до кінця опалювального сезону.

Про це розповів міністр енергетики Герман Галущенко.

За його словами, за час обстрілів напрацювали рішення з точки зору фізичного захисту енергооб’єктів та технічного балансування системи.

«Наша енергосистема протягом майже трьох місяців працює під постійними систематичними обстрілами. Тому вже є набір технічних рішень, щоб забезпечити стабільність її роботи. Це стосується і генерації, і передачі електроенергії. Впевнений, що система втримається і надалі при подальших можливих ударах», — розповів міністр.

Водночас він зазначив, що значних ушкоджень зазнали системи передачі електроенергії та генерації. Через це графіки відключень світла застосовуватимуть до кінця опалювального сезону. Проте вони мають бути контрольованими.

«Основна наша мета — зробити, щоб відключення були плановими і прогнозованими, щоб споживачі чітко розуміли, коли буде відключено електроенергію, а оператори систем розподілу — дотримувались графіків відключень», — додав Галущенко.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Вночі сили ППО знищили 40 дронів, які йшли на Київ